Sunday, June 28, 2009

St. John's Sweet Bread ~ Teresa Martínez


In Spain, the feast of St. John is celebrated on the night of June 23 with huge bonfires, fireworks and lots of festivities and continues the following day. As with most festivals in Spain, there is a special dish that is prepared for it called Coca de San Juan. It is a flat, oblong sweet bread, topped with candied fruits.

To view more minis by Teresa Martínez, visit:
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5 comments:

linsminis said...

mmmmmmmmmmmm...I fancy a bit of that! Teresa's work is simply stunning! Sumaiya, I'm drunk & getting fatter by the minute! LOL

Sumaiya Mehreen said...

hahahah :D ... Linda, who knew blogging could be hazardous to your health!

dora said...

soy de Barcelona,y de Cataluña es de donde viene la tradición de la coca, me has dejado con la boca abierta que perfección, maravillosa, no tengo apelativos.

tarapiglet said...

phenominal!

Teresa Martínez- IGMA artisan said...

Si Dora, nosotros los catalanes pensamos que es de Cataluña de donde viene la tradición, de la coca de San Juan tal como la he elaborado yo, y no solo nosotros si no la mayoria de personas comparten esta opinión.
Aunque la tradición de las cocas de San Juan existe en gran parte de el levante español.
Es curioso por que buscando el origen de estas cocas el cual no he encontrado, me he enterado que en Segovia se elaboran iguales desde hace más de 100 años.
De todas maneras me encanta sentirla nuestra.